STEMS: het nieuwe audio formaat voor DJ’s

Categorie:

De pioniers van Native Instruments hebben vandaag op de WMC een nieuwe audio formaat aangekondigd: STEMS. Hiermee kun je als DJ of live preformer een track mixen die onderverdeeld is uit vier verschillende sporen en deze individuele sporen zoals bijvoorbeeld vocalen, leads, drums, bassline, harmonieën etc weer mixen met andere verschillende elementen van een andere track. Het geen wat NI met hun remix decks je al liet ervaren en dit dus nu ook daadwerkelijk een standaard wil laten worden in audio land.

Onze vrienden van BamBam Studio eindhoven scheven hierover een korte tutorial die zeker de moeite waard is om te lezen. Ook heeft Ean Golden al een korte tutorial gemaakt ook zeker de moeite waar om te kijken.

Hieronder een korte opsomming wat het inhoudt.

  • Het zogeheten STEM bestand maakt gebruik van de MP4 codec. Dit om de vier individuele “STEMS” van een track op te slaan tot één enkele stereo track.
  • Een STEM bestand geeft de artiesten en DJ’s de mogelijk om verschillende elementen van die ene Stem track of natuurlijk verschillende tracks met elkaar te syncen en te mixen. Een STEM bestand bestaat uit vier muzikale elementen: drums, bassline, melodie en vocalen. De producer bepaalt in welke vier onderdelen zijn song is onderverdeeld in een STEM bestand.
  • Om met de individuele STEMS te spelen heb je ondersteunende software en ook hardware nodig, hier zal TRAKTOR van Native Instruments de eerste software zijn die STEMS zal gaan ondersteunen.
  • Dit zal de meerwaarde kunnen bieden waardoor dj’s en muziek fanaten straks weer legaal hun muziek zullen aankopen om de STEMS feature te kunnen toepassen.

Traktor_Stems_Deck

In de komende maanden zal Native instruments dit ook aan het grotere publiek bekend gaan maken dit via een groep geselecteerde artiesten, labels, productie maatschappijen deze zullen allemaal starten met het ondersteunen van dit formaat. De website met alle technische details, de bron code, tutorials en downloads zal in juni 2015 online komen.

Waar kan je dit bestandstype dan downloaden?
Bij de volgende online muziek bibliotheken zijn tot nu toe bekend.

Stems_Download_Free

Wil je nu al de STEM beleving ervaren, volg dan bij ons een gevorderde of pro traktor cursus om met de Remix decks van Native Instruments aan de gang te gaan en je samples, one shots en loops uit de remix bibliotheek gebruikt om jou dj-sets naar de next level te brengen.

Neither of the https://college-homework-help.org/ answers are right nor wrong

Reacties