DJM-900NXS2

Categorie:

De DJM-900NXS is flink aangepakt en als DJM-900NXS2 uitgebracht. Deze mixer is dan ook al vrij lang op de markt en was toe aan een opfrisbeurt. We mogen stellen dat het Pioneer gelukt is om een modern sausje over de mixer te gieten zodat hij weer een poos mee kan. Kijk onder andere eens naar de dubbele audio-interface, die via 2 USB-poorten verbonden kan worden met een computer of laptop. DVS wordt hierbij ook ondersteund! Hierdoor worden B2B sets of het wisselen van DJ’s nog makkelijker en voorkomt dit ongemakkelijke stiltes en/of ongemak. Deze feature kende u natuurlijk al van controllers zoals de DDJ-SZ. De microfoon-aansluiting heeft hier ook voor moeten wijken, die is naar de achterzijde van de mixer vertrokken. De volumeniveaus, talkover en EQ zijn wel op het frontpaneel aanwezig gebleven.Pioneer_DJM-900NXS2

Opvallend is dat de faderstart-toewijzing hiervoor heeft moeten wijken. Op zich een logische keuze, want bij de lancering van de DJM-900NXS waren nog talloze CD-spelers in omloop. Inmiddels is menig DJ omgeschakeld naar multimediaspelers en is de samenwerking tussen multimediaspeler en laptop belangrijker geworden (via Pro DJ Link). Waardoor faderstart ingeruild is voor een dubbele audio interface.

Met deze extra ruimte is er ook plaats vrijgekomen voor een tweede hoofdtelefoon-aansluiting in 3.5 mm formaat (mini-jack). Zo is vrijwel iedere hoofdtelefoon zonder adapter aan te sluiten.

Verder is de effectensectie aangepakt met een 64-bits engine en opnieuw ingedeeld. Opvallend hierbij is dat per kanaal nu een extra LED toegevoegd is, die samenwerkt met de toewijzing van de effecten. Zo ziet u in één oogopslag op welke kanaal de effectensectie actief is. Daarbij is een bijzondere toevoeging gedaan aan de effectensectie, waardoor effecten nu ook op een 3-bands EQ toe te passen is. Kies er bijvoorbeeld voor om een flanger op de hoge tonen te zetten, of een slip roll op de bastonen. Een compacter display met hogere resolutie beeldweergave speelt weer extra ruimte vrij op de mixer. De X-Pad zoals die op de DJM-900NXS aanwezig was, is vervangen door een klein touchscreen waarbij de beatlengte direct benaderd kan worden. Zo kunt u uw effecten perfect aanpassen aan het huidige tempo waardoor een flanger bijvoorbeeld erg lang kan klinken, of juist heel kort fluctueert. De vernieuwde send/return functie zorgt er verder voor dat u niet meer hoeft te kiezen tussen interne of externe effecten, maar deze juist eenvoudig kunt layeren, waardoor nog meer effectcombinaties tot uw beschikking komen!
1452584189pioneer_djm_900nxs2_detail1

Met de ruimte die vrijgekomen is met het meer compacte display van de effectensectie, is ruimte gemaakt voor een extra USB-aansluiting, die gebruikt kan worden om iPads aan te sluiten en effect-apps te gebruiken die InterApp support bieden. Sound Color FX zoals we die van diverse mixers kennen, heeft nu een aparte parameter knop zodat u zelf de intensiteit van de effecten kunt bepalen voordat u deze toepast op de verschillende kanalen.

Voor de crossfader is er gekozen voor een degelijke Magvel fader. Daarbij is er ruimte rondom de crossfader vrijgemaakt zodat de kans op aanstoten van knoppen tijdens een stevige scratch-sessie minimaal is. De mono/stereo-knop van de mastersectie heeft hiervoor moeten wijken.

De achterzijde van de mixer biedt ruimte aan de nodige inputs, maar biedt ook ruimte aan maar liefst vier phono inputs voor draaitafels. Hierdoor kan een ware vinyl-vloot ontstaan als u bijvoorbeeld vier PLX-1000 draaitafels wilt combineren met uw DJM-900NXS2. De ingebouwde peak limiter zorgt er voor dat de geluidskwaliteit zo min mogelijk verminderd wordt op het moment dat een rode uitschieter op de VU-meter plaatsvindt.

Hiermee wordt de DJM-900NXS2 een krachtig wapen in de DJ-booth!

That means that you have to be genuinely happy about going https://justdomyhomework.com/ to each school, whether they’re safety, target, or reach schools

Reacties